Info/CV

Info om Emma

Emma (f.1998) begyndte at ride da hun var 6 år. Hun fik lov at gå til ridning på den lille lokale rideklub, hvor hun hurtigt faldt godt til. Og efter kun et par  år stod det klart, at hun skulle have sin egen pony. Lille Ardiles var den første pony, som kom ind i vores liv. Desværre måtte den aflives, kun 4 år gammel, da den på folden var blevet sparket hårdt i hovedet og havde knust næseryggen. Kort efter kom Lille-Poul (Festina's Satanta) ind i vores liv og med ham har Emma formået at opfylde rigtig mange af sine drømme. Nu er ponytiden slut og nye eventyr på  hest begynder. Der skal igen sættes nye mål og det bliver spændende at se,  hvad fremtiden vil bringe.

 

Siden 2011 har Emma løbende haft andres heste og ponyer i ridning. Det har givet Emma en masse erfaring, som hun har draget stor gavn af.

Emma er blevet en attraktiv ponyrytter, da hun med sin lille størrelse er i stand til, at ride de helt små 3'er ponyer, og med sin erfaring og dygtighed ligeledes også er i stand til, at håndtere de store heste. Læs om andres erfaringer med Emma herunder.


Emma's ride-cv tæller bl.a. FM Hold 2013, 2 x deltagelse til DM hold, hhv. DM2013 og DM2014, Ecco-cup A-finale 2015, Championatsdeltagelse  hos DSP 2014 og 2015, vinder af FM Junior 2015 mv.


Emma rider løbende kurser hos forskellige beridere for, at dygtiggøre sig, samt lære nye tips til, hvordan hun løser de evt. udfordringer der måtte være, på den enkelte hest/pony. Dette har givet en masse rideerfaring, som hun ofte drager stor gavn af.


Fra maj 2016 og til 2020 var det Anemette Holm Petersen (AT Dressage), som stod for undervisningen af Emma.  Anemette har tidl. været vores faste "opvarmer" til landsstævner da Emma red pony, så Emma og Anemette kender hinanden på godt og ondt. Anemette er uddannet Exam. træner.


Emma havde i 2014 - 2015 fast arbejde i en dressurstald hos hestetræner og dressurdommer Christine Prip; PripDressage, som holdt til i Årslev på Fyn. Dette gav Emma en masse erfaring, som hun kunne tage med videre. I sommeren 2015 bød hverdagen igen på skolegang i form af gymnasiet og tiden med træningen af hestene blev kortet ned til et minimum. 


I november 2016 vælger Emma dog gymnasiet fra, da AT Dressage i Hampen tilbyder Emma et job som rytter. Dette blev hun super glad for, da det nu betød, at hun kunne udleve sin drøm om at ride på fuld tid. Her blev Emma indtil august 2019.


I september 2019 tegner Emma kontrakt med Reesink Horses i Holland. Hun startede 1 oktober og har tegnede kontrakt på 1 år. I november 2020 besluttede hun at forlænge sin kontrakt med yderligere 1 år. 

Nu træner hun jævnligt hos Michelle Hagman-Hassink, som er landstræner for det Svenske landshold, men som bor og arbejder i Holland til daglig.


***     ***     ***     


Anbefalinger :


Fra ejeren til  Comet og Monique:

Anbefaling af Emma Amtrup Hansen

Emma Amtrup Hansen har hjulpet mig med tilridningen af to af mine heste, og jeg kunne ikke være

mere tilfreds med hendes arbejde.

Jeg købte en rå seksårs, velvidende at det kunne være vanskeligt at få den tilredet.

Men med hendes ekspertise er intet umuligt. Hun er en dygtig rytter, der kan læse hesten og så ejer hun ikke frygt.

En kombination af disse egenskaber, gør hende til både en effektiv men også hurtig tilridningsrytter.

Og samtidig gør hun det på en måde, så der bliver skabt tillid mellem hest og rytter.

Emma er ikke ret stor. Der er en kæmpe fordel ved de helt unge heste. Men min noget ældre

storrammet vallak på 175 var dette ikke noget problem.

Vores treårs hoppe, var hun løs i ridehuset i alle tre gangarter efter kun fire gange.

Emma er god og effektiv og samtidig til at betale.

Jeg kan på det varmeste anbefale Emma.

Med venlig hilsen

Vini Bahl Hansen


Fra ejeren til  Charlie og  Fadooma:

Nogle få ponyer kan få en til - som ejer og endnu værre: opdrætter....... at krybe i et musehul over ponyens opførsel.

Sådan en har jeg: Fadooma!  Sød og rar og nysgerrig - men mindst ligeså bundhysterisk og vel dybt skeptisk overfor de udfordringer, man SKAL møde og tackle, når man skal have en fremtid som fin dressur- og springpony - og ikke bare foldbums :)

Og Fadooma har potentiale til det hele med sine usædvanligt fantastisk fine gangarter.

Vi har forsøgt det flere gange - og andre har forsøgt - men uden held!  Fadooma VILLE bare ikke udstyres som ridedyr - og har kæmpet imod efter bedste evne. Det gik voldsomt for sig. Hun kastede sig rundt - stejlede pludseligt og vildt osv osv....

Så fik Emma hende over, og vi fik gennembruddet! Fadooma er fortsat ikke lykkelig for bid og trense, men det kommer...

Men hun kunne - efter bare 2 -3 måneders arbejde - rides fornuftigt :)

Emma - og Karina - er, kan jeg dokumentere - udstyret med en tålmodighed og vedholdenhed langt ud over det sædvanlige!

Denne tålmodighed, mixet med en stor kærlighed til heste generelt - og en respekt - og i dette særlige tilfælde en fantastisk overbærenhed med det specielle dyr, gjorde hele forskellen.

Jeg har haft mange ponyer /heste i ridning hos Emma efterhånden. Vidt forskellige af sind, kapacitet og uddannelsesniveau.

Hver gang er der bare lagt et kanon godt arbejde i dem.

Et andet eksempel: Starhorse Charleston: På 3 måneder (inkl. tid til en foldskade) fra at være  LC niveau til at være klar til 6 års championat, dvs. LA6. Og han havde hovedet med hele vejen  :)

Jeg behøver vist ikke tilføje, at jeg anbefaler Emma - og duoen Emma/Karina varmt, hvis din pony eller hest skal have lidt opdragelse eller bringes videre dressurmæssigt.

Vær opmærksom på, at Emmas størrelse gør, at selv din Kat3-pony kan få en super grundridning eller videregående dressuruddannelse hos Emma :)

Lisbet Bo

"Starhorse"


Fra ejeren til Pepper:

Jeg har nu fået Pepper hjem efter 2 måneders tilridning hos Emma. Emma og hendes mor er yderst kompetente og søde mennesker med utrolig godt og roligt tag på hesten. Vi har kunnet komme og besøge ham, som det passer os og har hver gang mødt en glad, veltilpas, velsoigneret og afbalanceret hest. En dejlig stor boks med stort vindue og rigelig strøelse. Emma og Karina har været gode til at svare på mine spørgsmål og fortælle hvordan det er gået og hvordan Emma har håndteret hvis han har drillet lidt. Jeg har fået en hest hjem, som er velvillig og blød som smør at ride. En hest som er vokset psykisk og blevet mere voksen. Vil du være sikker på, at din hest bliver behandlet ordentlig og som rytterens egen, så er det helt sikkert stedet, du skal sende din hest hen! Her møder du ingen snobberier, kun varme og smil og masser af godt humør.


Fra  ejeren til Mai-Tai, Ramses, Fatima, Ibn-Tai og Charlie:

Jeg har lige kørt "Charlie" og "Ibber" til opdragelse hos Emma i Odense og har jeg det som sædvanlig rigtig godt med det  - jeg er bare helt rolig og forventningsfuld - og jeg har givet Emma en nærmest umulig opgave: "Prøv lige at få 6-årige "Charlie" klar til championatet om et par måneder". (Han er vel nu på noget der ligner LC-1 niveau)

Jeg ved, at hvis nogen kan klare den opgave, er det Emma.

For det er ikke første gang jeg afleverer en pony til Emma. Jeg kan vist efterhånden kalde mig fast leverandør af heste og ponyer i alle størrelser og aldre. Vidt forskellige af temperament og vidt forskellige udfordringer for Emma. Hver gang har jeg oplevet en rytter, der er gået til opgaven med vilje, entusiasme, engagement og en målrettethed helt ud over det sædvanlige - og en rytter, der specielt i løbet af de sidste par år har udviklet sig ridefagligt til i dag, som habil A-rytter, med en bred erfaring fra et bredt hestemateriale, at kunne levere et stykke topprofessionelt arbejde med hestene.

Jeg har haft fornøjelsen af at kunne følge Emma og hendes udvikling som rytter siden sommeren '12, hvor hun arbejdede på at gøre min OX-hingst Mai-Tai til b-pony samtidig med at hendes egen Lille-Poul blev arbejdet støt op igennem La-klasserne. Skiftet til Nørrelund i '13 og træningen hos Lone og Thomas rykkede Emma - og dermed Lille-Poul - fremad med turbofart, så målet om at ride DM blev nået. Samtidig med skole og hele tiden lige med et par stykker i ridning. Som for eks vores lille Fatima, der var redet i stykker og helst bare ville protestere og stejle, da Emma fik hende. Efter sammenlagt 3 måneder fik vi en velredet pony, klar til La-4 hjem igen. Faktisk jo DM-niveau til en 3-er pony som Fatima.

For at gøre det kort: Leder du efter en pålidelig, ihærdig og topprofessionel rytter til at bringe din hest eller pony videre, så overlad den trygt og roligt til Emma!

Det vil jeg varmt anbefale. Det gør jeg igen og igen .

Lisbet Bo

"Starhorse"


Fra MZ's ejer:

Når man som hesteejer når et punkt hvor tiden/kræfterne ikke længere er der, kan man blive nødt til at bede andre om hjælp. Det er aldrig nogen nem beslutning, at overlade sit dyr i andres varetægt. Jeg er blevet spurgt om jeg vil skrive en anbefaling til Emma. Jeg finder det svært at beskrive denne dejlige og utroligt talentfulde og pligtopfyldende pige fyldestgørende, så derfor vil jeg fortælle en lille historie i stedet.

Jeg købte MZ i marts måned 2014. En 6 års vallak, hvis grundridning ikke var den bedste, men hans sind var i top! Han var teknisk svær for mig at ride, og da jeg måtte sygemeldes med dårlig ryg, måtte jeg tage en beslutning, nemlig at overlade min elskede hest til en anden.

Emma stod i samme stald som os, og red på daværende tidspunkt landsstævner på sin pony Festinas Satanta, samtidig med at Emma var igang med sine eksaminer i 9. klasse. Men Emma tog sig tid til at ride MZ for mig, mens jeg ikke selv kunne. Jeg afleverede en hest med dårlig muskulatur og ringe form, og ca 1 måned senere vandt de sammen deres første LC1-LC2 med over 70%!!

Min hest var pludselig blevet smidig, havde fået korrekt rygmuskulatur og var glad for at arbejde.

Emma stod gerne op kl 5 om morgenen for at nå hestene, og uanset hvor travlt hun havde, var der ikke 1 hår der vendte forkert når hun var taget hjem.

Hun har en helt speciel evne til at læse den enkelte hest og planlægge sin træning herefter. Alt er timet og tilrettelagt ned til mindste detalje, og med stort overskud.

Hvis du leder efter en rytter som virkelig sætter din hests trivsel først, og kan ride alle slags heste og ponyer  på en meget fin og professionel måde , så er Emma den rigtige til jobbet. Herfra får hun kun rosende ord. og Emma er i skrivende stund blevet Fynsmester for Juniorer. Hun viser igen og igen at hun vil og hun KAN!


Fra Alladin's ejer:

Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til Emma. Jeg afleverede en let redet og tyk pony og fik en dygtig, muskulær pony tilbage.

Emma skrev tit til mig og fortalte hvordan det var gået med dagens ridning, og det gav mig en indre ro, at hun gad at bruge alt den tid på at ringe og skrive hvordan det gik med ham.

Jeg besøgte ham tit og jeg kom altid til en glad hest, pæn boks og dejlig velafbalanceret pony. Jeg kan klart give mine bedste anbefalinger!Kontakt info

Emma Amtrup - +45 6165 5963


Karina Clausen - +45 6140 5969

Webmaster


mail: info@ardiles.dk

Mit CV

2020: 1. og 4. plads - 3 års championat Holland

          1. plads - 4 års championat Holland

           3. plads - 5 års championat Holland

2018: Championatsdeltagelse for 4års hos DRF

2015: Championatsdeltagelse hos DSP m/2     ponyer

2015: Fynsmester for Juniorer

2014: Ecco A-finale i kvalifikationsrunden for 2'er

2014: DM Hold, som PRM rytter, 1. uplc. i den                 individuelle B-finale

2014: I finalen til 5års championat for DSP

2013: 3.pl. Fynsmester hold for ponyer

2013: DM Hold, som LA4 rytter, 3. plads. i den                 individuelle B-finale                              2011: Klubmester for ponyer